سایت رسمی عباد الرحمن

عباد الرحمن,احکام,طب,طب اسلامی,عکس نوشته,کتاب,دانلود کتاب,تفسیر,بصیرت افزایی,حوزه,دانلود کتابpdf,آیت الله تبریزیان

نقش تعیین کننده مردم در از بین بردن فساد در دولت

  • ۲۲:۳۷

مردمبسیار می بینیم که مردم  فریاد از فساد اقتصادی و مالی در دولت میزنند و توجه ای به نقش خود در اصلاح و فسادِ دولت و جامعه ندارند. فقط مدام گفته می شود: مجلس فلان است و دولت فلان . ما در این مقاله سعی می کنیم نقش تعیین کننده مردم را در اصلاح و فسادِ دولت را بررسی کنیم. البته خواندن مطالب مرتبط این مقاله که در پایان مطلب آورده می شود هم مهم و کامل کننده بحث است.

قدرت مردم در از بین بردن فساد در دولت

آیا در حکومت‌هایی که برای ریاست جمهوری و مجلس، انتخابات برگزار می‌کنند، قدرتی بالاتر از مردم هم وجود دارد؟

چه کسی می‌تواند تمام مجلس را عزل کند و از نو تمام آن‌ها را انتخاب و نصب کند؟

چه کسی می‌تواند اول مقام اجرائی را انتخاب کند؟ آیا قوه قضائیه‌ای قدرتمندتر از مردم وجود دارد؟ قوه‌ای که می‌تواند تمام قوه مقننه و رئیس قوه مجریه را عزل کند و افراد جدیدی را جایگزین کند!

حال اگر فساد در دولت پیش بیاید چه کسی مقصر است؟ آیا همه بعد از وارد شدن در دولت فاسد می‌شوند؟

در نتیجه: هیچ‌کس مسئول‌تر و مقصرتر از مردم نیست و هیچ‌کس بهتر از مردم نمی‌تواند حکومت و دولت را اصلاح کند.

برای اصلاح دولت مردم باید اصلاح شوند

با مطالبی که گفتیم معلوم شد به‌جای اینکه ما به فکر اصلاح حکومت باشیم باید به فکر اصلاح مردم باشیم چون حکومت و دولت را کسی جز مردم انتخاب نمی‌کند و همانطور که امام خمینی فرمودند: میزان رای ملت است.

مردم باید معیارهایی الهی را در انتخاب خودشان مدنظر بگیرند نه معیارهای دنیایی. اگر مردم اسیر دنیا و لذت‌های آن باشند نمی‌توانند انتخاب درستی داشته باشند. نمی‌توانند در مقابل فشارها برای رسیدن به ارزش‌ها مقاومت کنند.

در ضمن مسئولین هم از بین مردم انتخاب می‌شوند و تا قبلاً اصلاح نشوند و تقوای لازم را پیدا نکنند نمی‌توانند امانت‌دار خوبی باشند و خیانت نکنند.

در مطالب مرتبط برخی از معیارهای انتخاب مسئولین در روایات و مطالب کامل کننده این بحث آورده شده است.

منبع:

عکس از سایت استان خبر و جام جم آنلاین

مطالب مرتبط:

اصلاح و فساد حکومت

آثار فردی و اجتماعی نماز

اگر شایستگی مسئولیت را نداری بگیر بخواب

اگر اسلام نسخه رشد و شفا است ، پس چرا امروز ما مریض هستیم ؟

åã ÝíÓäãÇ ˜áæÈ ÇÝÓÑÇä
  • ۲۲۶۹
بالای آسمان
آخه شخصی که مردم باور نمی‌کنند دروغ بگه میاد و وعده‌های پوشالی میده
و وقتی یک انسان مشکل دار حرف امیدوار کننده‌ای بشنود چون با خودش می‌گوید:«از این وضع فعلی که بدتر نخواهد شد» به او رای می‌دهد.
امان از قدرت‌طلبی
به هر حال وقتی مردم کسی را به عنوان نماینده خودشون انتخاب می کنند اگر خراب کرد هم نمی تونن بگن به ما ربطی نداره... خودشون نصبش کردن بعد بگن به ما چه ربطی داره؟!
قسمت دومی که گفتید هم، مشکل همون مشکل دار بودن شخص هست و اگه ملت بخوان گول بخورن باید عواقبش رو هم ببینن... در این مورد معیار های اسلام در انتخاب مسئولین هم رعایت نشده.
نـــای دل
وقتی در انتخابات وعده های دروغ ب مردم میدند...

مردم چیکار کنن...


آیا مردم به این احادیث عمل می کنند و بصیرت کسب کرده اند یا فقط به فکر راحتی و ارزانی هستند؟

پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
رسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: مَنِ استَعمَلَ رجُلاً مِن عِصابَةٍ، و فِیهِم مَن هُو أرضی للّهِ مِنهُ، فَقَد خانَ اللّهَ و رَسولَهُ و المُؤمنینَ. [۲] 
هر کس مردی را از میان گروهی به کار گمارد و بین آنها خدا پسندتر از او باشد، به خدا و رسول او و مؤمنان خیانتکرده است. 
و امام علی علیه السلام در فرمان استانداری مصر به مالک اشتر نوشت:
ثُمّ انظُرْ فی اُمورِ عُمّالِکَ، فاستَعمِلْهُمُ اختِبارا، و لا تُوَلِّهِم مُحاباةً و أثَرَةً ؛ فإنَّهُما جِماعٌ مِن شُعَبِ الجَورِ و الخِیانَةِ. و تَوَخَّ مِنهُم أهلَ التَّجرِبَةِ و الحَیاءِ مِن أهلِ البُیوتاتِ الصّالِحَةِ، و القَدَمِ فی الإسلامِ المُتَقَدِّمَةِ. [۳] 
دیگر آنکه در کارهای کارگزارانت اندیشه و تأمل کن و پس از آزمودنِ آنها، ایشان را به کار گمار و به صرف جانبداری یا علاقه به کسی او را عهده دار کاری مکن؛ زیرا این دو، کانون انواع ستم و خیانت است. کارگزاران خود را از میان افراد با تجربه و آبرومند از خاندان‌های نیک و خوش نام و پیشگام در اسلام انتخاب کن. 

زمانی که مردم بصیرت به خرج دادن و پای ارمان های انقلاب ایستادن مسیر انقلاب هم به سمت جلو حرکت کرد و زمانی که فکر راحتی و ارزانی و رابطه با کدخدا کردند دیدیم که نه از کدخدا چیزی به ما رسید و نه مشکل اقتصادی حل شد. تنها از ارزش های انقلاب دور شدیم .
....مسعود ....
اینا همش کشکه 
همه از رأس نظام تا ذیل آن مقصرند از کوچکترین مردم تا بزرگترین آن . 
تا دروغ اصل اصیل جلب رأی است ، تا خیانت به معنی روشن فکری است تا حق خوری به معنای قدرت است وضع همین است
بله... ما هم نگفتیم فقط مردم مقصرند و هیچ کس دیگر مقصر نیست. در متن هم گفتم که مردم از همه مقصر ترند چون اگر مردم اشخاص باتقوایی را به مجلس بفرستند دروغ هم در دولت کم می شود ، خیانت هم کم می شود ، حق خوری هم کم می شود ... من تعجب می کنم که چطور انتخاب مردم رو مهم نمی دونید و کشک حساب می کنید؟؟!!!
ایا پست های مرتبط که آوردم را خوندید و به این نتیجه رسیدید که اینها همه کشک هست ؟
شهید مطهری: این فکر غلطی است از یک عده طرفداران اصلاح که هروقت در فکر یک کار اصلاحی می‌افتند، (زعمای) هر صنف را در نظر می‌گیرند و آن قله‌های مرتفع در نظرشان مجسم می‌شود و می‌خواهند از آن ارتفاعات منیع شروع کنند. (اصلاحات را باید از مردم شروع کرد)
شما وقتی مریضی همه جا را گرفت می گویید تا وقتی ویروس و میکروب وجود دارد این مللکت مریض خواهند ماند یا باید بگویید مردم باید واکسینه شوند و ویروس و میکروب که همیشه بوده و هست؟
امیر بهزادپور
مطلب رو کامل خوندم، ممنون.
البته به این سادگیها هم نیست، مردم درواقع هیچ کاره اند..
کاش توضیح میدادید که اگه مردم معیار های الهی که قبلا ذکر کردم را رعایت کنند و بصیرت داشته باشند و افراد با تقوا را انتخاب کنند چطور مردم هیچ کاره اند؟
آقای سین
جامعه و سیستم شامل تک تک اعضای اون میشه، مردم نقش اصلی رو دارن در هر موضوعی...
ممنون از حضورتون دوست عزیز...
بله ... همه که نمی تونن مسئولیت در حکومت داشته باشند لاجرم عده ای رو به عنوان نماینده و وکیل از جانب خودشون میفرستن و این حکومت مردم بر مردم برای مردم محسوب میشه و نقش اصلی رو مردم دارن...
سجاد مقید
همین جاست که اول تقوای مردم به چالش کشیده می شه و بعد بصیرتشون
دقیقا... اگر افراد با تقوا بر صندلی بنشینند خیلی اوضاع بهتر میشه و تجریه هم همین را نشان داده.
علیرضا تقوی زاده
حرف دل من هم بود.ممنون
خواهش می کنم دوست عزیز...
علی اسمعیلی
جالب بود ولی فقط مردم دخیل نیستند من کامل با شما موافق نیستم
چرا. شما کامل با من موافقید چون من هم نگفتم فقط مردم دخیل هستند. ممکن هست مردم اصلح را انتخاب کنند ولی او هم به فساد کشیده شود ولی قرار نیست یکی که بخاطر قدرت، تقوای خود رو از دست میده بقیه هم همین طور بشوند. و مطمئنا اگر مردم تقوای افراد رو هم در نظر بگیرند وضع بسیار بهتری خواهیم داشت و به سمت ارمان های انقلاب پیش خواهیم رفت. و تجربه جمهوری اسلامی هم همین بوده...
محمد جواد
به نظر بنده اگه مسولین قبل از مردم اصلاح شوند هیچ بعید نیست که کاری را که با امیرالمومنین کردند با مدیران سالم هم بکنند
پس آگاهی وتشنگی مردم برای اصلاح دولت خیلی لازم است.

اصلاً خداوند با توجه به خواسته مردم برای آنها حاکم میفرستد نه با توجه به خواسته مسولین
احسنت... این هم نکته عالی بود... حتی اگر به فرض مسئولین هم خودشان خودشان را اصلاح کنند و مردم اصلاح نشده باشند پذیرش و مقبولیت چنین مسئولینی را ندارند کما اینکه می بینیم که کسانی که شعار مقاومت سر می دهند گاهی رای نمی آورند. و برخی از مردم حاضر به بذل مال خویش برای حفظ عزت و استقلال کشور نیستند. در انتخابات های اخیر عبرت هایی بود...
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
Designed By Erfan Powered by Bayan

کپی برداری برای سایت های غیر تجاری و تبلیغی آزاد می باشد

نظرات خصوصی جواب داده نمی شود