- چهارشنبه ۱۶ فروردين ۹۶
- ۱۹:۵۳
درست است که زن ها غالبا در دوران بارداری و شیردهی خونی نمی بینند ولی بنابر فتوای مراجع تقلید، امکان حیض دیدن زن حامله و شیرده وجود دارد و حکم آن با بقیه زنان تفاوتی ندارد. البته خونی که در اوایل به دنیا آمدن بچه دیده می شود خون نفاس است.
برخی از مراجع فتوا و احتیاطاتی هم در برخی موارد دارند که به مرجع تقلید خود رجوع کنید.
حکم حیض شدن زن حامله و شیرده در رساله مراجع تقلید
مسأله ۴۳۷ زن حامله و زنی که بچه شیر میدهد، ممکن است حیض ببیند (۱).(۱) (خوئی، سیستانی: ) و حکم زن حامله و غیر حامله یکسان است فقط زن حامله در صورتی که بعد از گذشتن بیست روز از اول عادتش اگر خونی ببیند که صفات حیض را دارد لازم است بنا بر احتیاط بین تروک حائض و اعمال مستحاضه جمع نماید.
(بهجت: ) بنا بر اقوی، ولی اگر بیست روز از ایام عادت دیرتر بود هم وظیفه حائض و هم وظیفه مستحاضه را احتیاطاً انجام دهد.
(صافی: ) ولی اگر زن حامله بعد از گذشتن بیست روز از اوّل عادتش خون ببیند و خون به صفت حیض باشد به احتیاط واجب بین تروک حائض و اعمال مستحاضه جمع کند.
(زنجانی: ) ولی زن حامله در دو جهت با سایر زنها تفاوت دارد: اوّل: آن که اگر حیض وی به تأخیر بیفتد تا بیست روز از آخر عادت وی بگذرد، دیگر هر چه خون ببیند حیض به حساب نمی آید هر چند به نشانه حیض باشد، و اگر بعد از گذشتن ایّام عادت و قبل از بیست روز خون ببیند، چنانچه به نشانه حیض باشد حیض و چنانچه به نشانه حیض نباشد، استحاضه است، ولی در زنان دیگر خونی که پس از ایّام عادت میبینند، استحاضه است، هر چند به نشانه حیض باشد. در مورد خونی که در ایّام حیض یا قبل از آن دیده میشود بین زنان حامله و دیگر زنان، فرقی نیست. دوّم: آن که در زن حامله لازم نیست خون سه روز ادامه داشته باشد تا حیض به حساب آید.
_____________________
رساله سیزده مرجع