- جمعه ۲۰ فروردين ۹۵
- ۱۳:۲۹
نزدیکی کردن قبل از غسل حیض بنابر فتوای تمام مراجع(من جمله آیت الله خامنه ای و مکارم شیرازی) جایز است . تنها آیت الله سیستانی فرمودند: احتیاط واجب این است که نزدیکی کردن پس از شستن فرج (آلت تناسلی زن) باشد. ولی به هر حال بهتر است قبل از نزدیکی کردن غسل کنند.
[مسأله 467 بعد از آن که زن از خون حیض، پاک شد]
مسأله 467 بعد از آن که زن از خون حیض، پاک شد، اگر چه غسل نکرده باشد، طلاق او صحیح است، و شوهرش هم میتواند با او جماع کند (1)، ولی (2) احتیاط مستحب ّ آن است که پیش از غسل از جماع با او خودداری نماید (3). اما کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس ّ خط قرآن (4)، تا غسل نکند بر او حلال نمی شود. (5)
برای دیدن فتوای مراجع دیگر(غیر امام خمینی) به ادامه مطلب مراجعه کنید.
این مسأله، در رساله آیت اللّه بهجت نیست
(1) (خوئی، تبریزی، زنجانی: ) و اولی این است که جماع پس از شستن فرج باشد..
(2) (سیستانی: ) ولی احتیاط لازم این است که جماع پس از شستن فرج باشد و..
(3) (زنجانی: ) جماع پیش از غسل کراهت شدید دارد..
(4) (زنجانی: ) مانند ورود در مسجد الحرام و مسجد پیامبر صلی اللّه علیه و آله و نیز در سایر مساجد در غیر صورت عبور، و مس ّ خط قرآن..
(5) (مکارم: ) بنا بر احتیاط واجب.
(اراکی: ) کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده، به جز مس خطّ قرآن و اسم خداوند و مانند آن، پس از قطع خون هر چند غسل نکرده باشد حرام نمی باشد ولی مس خط قرآن و اسم خداوند و مانند آن چون بدون طهارت جایز نیست باید غسل کند.
(سیستانی: ) کارهای دیگری که در وقت حیض از جهت اشتراط طهارت بر او حرام بوده، مانند مس ّ خطّ قرآن، تا غسل نکند، بر او حلال نمی شود. و هم چنین است بنا بر احتیاط واجب کارهایی که ثابت نشده که حرمت آنها از جهت اشتراط به طهارت باشد مثل توقف در مسجد.
جلد 1، صفحه 263-توضیح المسایل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید