- پنجشنبه ۲۴ فروردين ۹۶
- ۲۲:۵۶
در اسلام مرد حق ندارد در هر موردی از زن خود اطاعت کند. بلکه باید رضای خداوند را در نظر بگیرد و بس. خداوند به مرد وظیفه داده است که زن و بچه خود را از گناه نگه دارد. بنابراین مرد اجازه ندارد هر چیزی که زنش خواست را برایش بخرد یا در هر مورد به او جواب مثبت بدهد بلکه باید خداوند و اسلام را معیار خود قرار دهد و اگر رضای خداوند در آن چیز نبود زن را اطاعت نکند ولو اذیت شود و عواقبی هم برایش داشته باشد. خداوند می فرماید:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَیْهَا مَلَائِکَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَّا یَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَیَفْعَلُونَ مَا یُؤْمَرُونَ (۶)
ای کسانی که ایمان آورده اید خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگه دارید؛ آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز فرمان خدا را مخالفت نمی کنند و آنچه را فرمان داده شده اند (به طور کامل) اجرا مینمایند!
برای مثال مردان حق ندارند پوشش های نامناسب مثل پوشش چسبان برای زنان خود بگیرند. مرد نباید برای همسرش ساپورت و مانتو کوتاه و رنگ های جلب توجه کننده و ... بخرد و اگر در خرید اینگونه چیزها از زنش اطاعت کند، خود را جهنمی کرده و فردای قیامت مواخذه سختی خواهد شد. روایتی از پیامبر صلی الله علیه و اله نقل شده است که فرمودند:
الإمامُ الصّادقُ علیه السلام: قالَ رسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: مَن أطاعَ امرَأتَهُ أکَبَّهُ اللّهُ علی وَجهِهِ فی النارِ. قالَ: و ما تلکَ الطّاعَةُ؟ قالَ: تَطلُبُ إلَیهِ......... الثِّیابَ الرِّقاقَ فَیُجِیبُها. [۴]
هر که از زن خود فرمان برد، خداوند او را به رو در آتش افکند. پرسید: منظور از فرمان بردن چیست؟ فرمود:......... لباسهای نازک از او درخواست کند و مرد بپذیرد.
---------------
[1]: ۶ سوره تحریم
[2]: بحار الأنوار: ج74 ص53